Miks valida elektriauto?

Miks valida elektriauto? Maailm on juba aastaid võtnud suuna ökonoomsema ja rohelisema keskkonna suunas.
Euroopa Liit tegi otsustava sammu ja võttis vastu seaduse, et aastast 2035 ei tohi Euroopa Liidu riikides sisepõlemismootoriga autosid enam müüa.
Mis omakorda tähendab seda, et pea 10 pärast on tänavapildis oluliselt rohkem elektriautosid näha.

Miks mitte valida elektriauto juba täna? Elektriautode valik on tänasel päeval väga laialdane ning kindlasti leiab igaüks endale sobiva.

Lisaks on tänapäevastel elektriautodel olemas kõik sisepõlemismootoriga sõidukite eelised – hea kiirendus, suurepärane turvalisus ja ilus välimus.
Elektriautode seast leiab nii väiksemaid sõidukeid minimalistikule inimesele, keskklassi sõidukeid, kui ka suuremaid linnamaastureid nõudlikumale inimesele.

Elektriauto eeliseid on mitmeid: madalad hooldus- ja ülalpidamiskulud, soodne “kütusekulu”, vaiksem müratase, keskkonnasäästlikkus, pikk kasutusiga.
Ja loomulikult kiire ja sujuv kohalt kiirendus. Kuna elektriauto ei pea käike vahetama ühelt käigult teisele, rakendab see täisvõimsuse kohe kui gaasipedaali vajutada.
Tänu regeneratiivpidurdusele on elektriautod eriti tõhusad linnas kasutades. Kui bensiini- või diiselmootoriga sõidukid võtavad kütust enim liiklusummikutes olles, toimib elektriauto vastupidiselt.

Elektriauto ei vaja liiklusummikutes olles energiat, muutes sõiduki eriti rahakotisõbralikuks ja ökonoomseks.
Seega, kui mõlgutate mõtteid uue sõiduvahendi soetamisele, tasuks kindlasti mõelda ehk on just elektriauto õige valik. Olles pikemas perspektiivis säästlikum, kui bensiini- või diiselmootoriga sõiduk.

 

Elektrijalgrattad – nauding sõitmisest. Kuidas neid sobivalt hooldada?

 

 

Kui tahad iga päev läbida jalgrattaga väga pikki vahemaid, kuid mitte tunda mingeid jalavaevusi, siis on  elektrijalgratas parim ja tõenäoliselt Sulle kõige sobivam valik. See sobib suurepäraselt vanemas eas inimeste vajadustele, samuti neile, kellel on probleeme selgrooga, kuid kes soovivad liikuda. Tänasel päeval on elektrijalgrataste valik väga lai, seega rõõmustab suur valik kliente ka tunduvalt madalamate hindadega. Kui Sa aga leiad veel ka kampaaniaid, õnnestub säästa veelgi rohkem.

Elektrijalgrattad ei nõua rohkem hooldust kui harilik jalgratas. Peamine erinevus seisneb selles, et selle jalgratta mootor võib rikki minna. Kuid kui soetad endale sellise jalgratta, mis on inimeste seas kiidetud ja toodetud tuntud ning usaldusväärse tootja poolt, siis leiad ja vahetad varuosi kergesti.

Seepärast tasub osta usaldusväärsetest kauplemiskohtadest, mis kauplevad mitte ainult jalgrataste, vaid ka nende varuosadega. Kui kuuled sõitmise ajal, et mootor teeb ebatavalist häält, siis tuleb see kindlasti välja vahetada. või vähemalt kontrollida, et rikkis mootor ei rikuks ära tervet jalgratast. Loomulikult tuleb pöörata rohkem tähelepanu akule ja jälgida, et see oleks alati laetud vajaliku tasemeni. Kõik sarnaneb väga autoakule. Kui märgata pisiasju õigeaegselt, on neid odav ja lihtne parandada.

Kui jalgratas on hakanud pidevast seismisest roostetama, siis tuleb kindlasti soetada spetsiaalsed roostet eemaldavad vahendid. Kõige sagedamini juhtub seda talvisel ajal, kui jalgratas ootab enda hooaega. Tähtis on leida stabiilne hoiukoht, mille mikrokliima vastab jalgratta vajadustele. Lõpetuseks, kui jalgratta teenimisaeg on läbi, tuleb selle eest sobivalt hoolt kanda. Pöördu kokkuostjate poole, kes töötlevad meeleldi Sinu jalgratta ümber ja aitavad Sul ka selle pealt teenida.

Paljude inimeste jaoks on elektrijalgrattast saanud üks elu parimaid investeeringuid.  See aitab säästa palju aega ja raha, kuna on alternatiiviks autole. See on eriti hea valik linnaelanikele, kes veedavad palju aega liiklusummikutes. Jalgrattaga saad need täielikult unustada. Sellest saab Sinu parim igapäevane saatja!

 

Taskukohased laenud auto ostmiseks

laenud

Tänapäeval on elu ilma autota peaaegu võimatu. Eriti on autot vaja töölkäimiseks, eraasjade ajamiseks ja muudeks toimetusteks ning seda eriti juhul, kui vahemaad on suured. Olenevalt margieelistustest ja sõiduki vanusest kipub auto ost olema üks suurimatest väljaminekutest. Kui aga isiklikest ressurssidest jääb puudu, siis tuleb hakata alternatiive otsima. Hea lahendus selleks on autolaen, mida pakuvad paljud ettevõtted, sealhulgas ka kiirlaenufirmad. Kuna tegu on tavapärastest kiirlaenudest pikemaajaliste laenudega, siis on seetõttu autolaen laenajale ka soodsam. Paljude asjakohaste võrdlevate pakkumistega saate tutvuda Laenud247 veebilehel. Sellel väljatoodud laenufirmadest pakub enamus ka autolaenu, mille täpsemate tingimustega saate tutvuda iga firma kodulehel.
Olenevalt laenufirmast võivad autolaenu tingimused olla väga erinevad - laenu väljastatakse auto tagatisel, olemasolevat autot võib kasutada uue auto soetamiseks võetava laenu sissemaksuna või siis laenusumma eest täiesti uus auto osta. Siiski tuleks siinkohal tähelepanu pöörata asjaolule, et auto ostmisel kiirlaenufirma teenuste kasutamise abil vormistatakse auto kindluse mõttes kuni laenu täieliku tasumiseni laenuandja ettevõtte nimele ja klient jääb vaid auto vastutavaks kasutajaks. Kui olete kohusetundlik inimene ja maksate laenu õigeaegselt tagasi, siis muretsemiseks põhjust pole.
Kui autolaen on Teie esimene kiirlaenufirmalt võetav laen kiir, siis võite olla valmis selleks, et Teil tuleb oma isikut kinnitada ning vajadusel ka oma poole aasta sissetulekuid sisaldav panga väljavõte esitada. Selline kontroll on täiesti tavaline. Kui soovitud auto maksumus jääb maksimaalselt 5000 euro piiridesse, siis on võimalik selle soetamiseks taotleda ka tarbimislaenu. Kui aga soovite laenu tagatisena mootorsõidukit kasutada, siis oleneb väljastatav laenusumma selle auto väärtusest, mille määravad kindlaks laenufirma enda hindajad. Samuti ei tohi laenu tagav auto olla vanem kui 10 aastat. Autolaenu intressid algavad 2.5%-st ja tagasimakseperiood ulatub enamasti 5 aastani. Kõige nutikam oleks siinkohal võtta spetsiaalselt Teie tingimustele vastavalt koostatud laenupakkumised erinevatelt kiirlaenufirmadelt, neid võrrelda ja enda jaoks sobivaim välja valida. Kui olete aga siiski kiirlaenufirmalt autolaenu võtmiseks liialt skeptiline, siis on turul olemas ka just sellisele laenuliigile spetsialiseerunud teised ettevõtted ning alternatiivne võimalus on loomulikult kasutada ka pankad poolt pakutavaid laenuvõimalusi. Viimasel juhul tuleks kindlasti arvestada ka pikema laenutaotluse menetlemise perioodiga. Multilotto

Gumball 3000 ralli

Gumball3000

Algus
Gumball 3000 loodi 1999. aastal, kui selle asutaja Maximillion Cooper kutsus oma 50 sõpra osa võtma 3000 miili pikkusest sõidust autodega ümber Euroopa. Marsruut jaotati kuuele päevale, mille jooksul läbiti 6 riiki, läbi imeliste kohtade ning igaõhtuste pidudega. Loomulikult pälvis selline plaan kohe hulgaliselt tähelepanu. Sündmuse avalöögiks peeti metsik pidu Bluebird Club’is, kus osales ka Londoni koorekiht, sealhulgas Kate Moss, Guy Ritchie, Chris Eubank, Dannii Minogue ja isegi Monica Lewinski. Sir Terence Conran langetas ruudulise lipu ja 55 autot alustasid teed Londonist Riminisse ja tagasi, läbides oma teel 2 vürstiriiki, 5 Grand Prix´i ringi ja 3000 miili.
Idee
Gumball 3000 sündis Cooper'i visioonist ühendada autod, muusika, stiil ja meelelahutus, et luua tuleviku popkultuuri elustiili firmamärk. Nimetuse Gumball lõi ta saades inspiratsiooni New Yorgi kunstnikult Andy Warhol´ilt – too kirjeldas, kuidas avalikkus närib ära ja sülitab siis popkultuuri välja nagu närimiskummi. 3000 oli märgiks sellest, et Cooper oli võlutud tulevikust ning seda eriti ajal, kui maailmas oli just algamas 21. sajand. Cooper otsustas alustada oma elustiili kaubamärgi loomist sellega, et kutsus oma 50 mõjuvõimsat ja tuntud sõpra endaga ühinema teekonnal ümber Euroopa, et kogeda adrenaliinirikast seiklust, sõites imeliste autodega ja korraldades glamuurseid pidusid igal õhtul.
Tohutu publikumenu
See reis ja nüüdseks legendaarseteks saanud peod, milles osalesid muuhulgas ka Kate Moss, Kylie Minogue and Johnny Knoxville, oli esimene „Gumball 3000 Rally“, pälvisid kiiresti pressi ja avalikkuse tähelepanu, saades kajastatud ka selliste peavoolumeedia prominentide poolt nagu GQ, Esquire, FHM, CAR and The Financial Times. 2001.aastal kajastati rallit tohutu publikumenuga ka MTV ja BBC telekanalites. Meediakajastus andis hoogu juurde Gumball 3000 populaarsuse kasvule Yahoo otsimootorites ja selle tulemusena läks hoogsalt käima ka Gumball 3000 kaubamärgiga T-särkide ja nokamütside müük, mille müüginumbrid kasvasid pea üleöö sadadest dollaritest tuhandeteni. Kaubamärk kogus kiiresti just sellist tuntust, mida Cooper oli soovinud saada.
Algsest tagasihoidlikust ideest miljoniäriks
Järgneva dekaadi jooksul kasvas see kontseptsioon oma algsest staadiumist - põrandaalusest rallist, mida toitsid müüdid ja kuulujutud - globaalseks meelelahutuse- ja elustiilikorporatsiooniks, mis käesoleval ajal omab miljonite dollarite suurusi sponsor-tulusid ja globaalseid litsentsikokkuleppeid. Ajakiri Vanity Fair kirjeldas seda kui “kõige rock‘n’rollimat autorallit mis kunagi on olnud“. Gumball 3000 kasvatanud oma mainet, luues ihaldatava elustiili ja esitades väljakutseid tavapärasele suhtumisele. Ralli meelitab osalema ja seda toetama selliseid popkultuuri suuri nimesid nagu David Hasselhoff, Johnny Knoxville, Snoop Dogg, Jamiroquai, Travis Barker, Xzibit, Adrien Brody, Hugh Hefner, David Guetta, Dennis Rodman jne ning ärimaailma arvamusliidreid ja juhtivaid jõud, sealhulgas Facebook´i, Pay Pal´i ja Yahoo asutajad.
Rallist suureks festivaliks
Iga-aastane ralli on arenenud nädalapikkuseks festivaliks, mida korraldavad maailma suurlinnad – kontserdite korraldamiseks suletakse tänavad, organiseeritakse suuri spordidemonstratsioone ja autoshowsid. Seda kõike jälgivad miljonitesse ulatuvad publikumassid kohapeal ning läbi telepildi ja interneti lisaks vaatajad üle 60st kodust rohkem kui 100-s riigis. Oma 15. aastapäeva tähistamiseks on Gumball 3000 fond seadnud eesmärgiks kasutada Gumball Alumni jõukust ja mõjuvõimu vähekindlustatud noorukite hariduse omandamisele kaasaaitamiseks ja infrastruktuuri arendamiseks.
Tõusval teel edasi
Aastal 2012 hinnati Gumball 3000 grupi väärtuseks Forbes´i andmetel üle 200 miljoni dollari ja see sisaldab endas meelelahutust, riietust, muusikat ja litsentsitooteid ning toodete jaemüüki rohkem kui 3000 kaupluses. Maximillion Cooper'i visioon tuleviku elustiili kaubamärgi loomisest jätkab oma kasvu...


Maailma kõigi aegade kalleimad autod

kalleimad-autod

Vaatame tõele silma, me ei pruugi kunagi ühtegi sellist autot reaalselt näha, rääkimata selle omamisest - aga sama lugu võib olla ka Mona Lisa´ga. See aga ei takista inimesi üle kogu maailma ikkagi püüdlemast Mona Lisa´t näha ja unistamine pole ülüldse keelatud. Need autod on rohkem kui hullud inseneritöö eksemplarid, mis on võimelised teid transportima 0-st 60-ni kiiremini kui välk lööb gepardit.
10. McLaren P1. Hind: 1,1 miljonit USD Pärit samalt tootjalt kui legendaarne F1, on P1-il reaalne võimalus saada esimeseks autoks, mis võtab välja kiiruse 230 miili tunnis. Kui te sellist peaksite endale tahtma, siis on targem tegutseda kohe, sest need läksid just tootmisse ja enamus üleüldse valmistatavast 375-st on juba broneeritud.
9. Hennessey Venom GT. Hind: 1.1 miljonit USD Hennessey insenere ei ole miski peatanud millegi sellise saavutamisel, mida enamus füüsikuid peaks võimatuks. Sellelt väikeselt firmalt on pärit kõige kiirem tootmises olnud auto, mis on suuteline sõitma kiirusel 271 miili tunnis.
8. Zenvo ST1. Hind: 1.2 miljonit USD Võimsate taanlastest tootjate õnnetuseks ei ole selle auto esmased presentatsioonid läinud eriti hästi. Top Geari saatejuht Jeremy Clarkson sai selles peaaegu surma, kui auto põlema läks ja ta ei sõitnud seejuures isegi eriti kiiresti. Aga maha kanda on seda autot sellegipoolest veel vara.
7. Ferrari La Ferrari. Hind: 1.3 miljonit USD Itaalia keelest tõlgituna võib Ferrari Ferrari nimi tunduda pisut rumal, aga kõik muu selle auto juures on absoluutselt suurejooneline. Kui Ferrari pole sulle veel helistanud, et pakkuda ühte toodetud 499-st LaFerrari’st, siis sul ei vea.
6. Pagani Huayra. Hind: 1.3 miljonit USD Ütleme tere tulemast parimale autole, mille nime keegi hääldada ei suuda. See on oma nime saanud Huayra’s (why-rah) järgi inkade “Tuulte Jumal“-ast ja pakub selliseid omadusi, mida ka jumalad kadestaksid. Stiil on väga Pagani moodi - autol on kajakatiiva-stiili uksed, patenteeritud Pagani külgpeeglid ja parim nahksisu, mida kunagi nähtud. Kuna auto on eriti odav, vaid 1,3 miljonit dollarit, siis sa soovid kindlasti osta kaks tükki.
5. Koenigsegg One. Hind: 2. miljonit USD Automaailmas on Koenigsegg kuvand olnud analoogne nurgapealse hullu onukesega, kes tegeleb oma asjadega. Küllap on see ärimudel end ära tasunud, sest nad on saanud hakkama esimese autoga autotööstuses, mille kaalu ja võimsuse suhe on võrdne – kaalub 1340 kg ja omab 1340 hobujõudu. See teeb sellest kõige kiiremini kiirendava auto, mida raha eest osta saab.
4. Ferrari F60 America. Hind: 3.2 miljonit USD See mudel on valmitatud ameerika Ferrari 60. aastapäeva tähistamiseks ja on tõenäoliselt kõikidest kõige hullem Ferrari Roadster. Lisaks on see Ferrari’s North American Racing Team’i auks värvitud siniseks ja valgeks ning sellel on riidest katus, mida saab kokku voltida ka sõites kiirusel alla 7 5miili tunnis.
3. Mansory Vivre: Bugatti Veyron. Hind: 3.4 miljonit USD Bugatti Veyron on oma elutsüklis jõudnud kohta, kus saab olla mõtlik ja nostalgiline. Nii on nad loonud Meo Constantini legendi. See auto on valmistatud mälestamaks Bugatti asutaja sõpra ja Bugatti 35ga kahekordset Targa Folorio võitjat.
2. W Motors Lykan Hypersport. Hind: 3.4 miljonit USD Kas te ei teadnud, et Liibanonil on autotööstus? Siis olete te ajast maha jäänud, sest W Motors’i Lykan Hypersport on üks muljetavaldavamaid neljarattalisi. W Motors ei ole keskendunud ainult võimekusele, vaid nad rõhuvad ka tehnikahullusele. Need agressiivselt ilusad LED tuled on teemantitega kaetud ja info kiiruseületamisest kuvatakse teile holograafiliselt.
1. Lamborghini Veneno. Hind: 4 miljonit USD Veneno ei tähenda ainult välimust, selle väga sobiv nimi tähendab hispaania keeles mürki. Selle V12 mootor – sest turbo on ju memmekatele – virutab 750 hobujõuga ja kiirendab 60ni 2,8 sekundiga. Nende hiljuti valmistatud sama mudeli kabriolett on sama kiire ja veelgi hullumeelsem auto – sõites kabrioletis kiirusel 220 miili tunnis sõites on ilmselt vaja juba lenduriprille. Venenoga võrreldes on isegi Batmobiil tagasihoidlik ja ilmselt ka maksab vähem. Tahate mõnda neist endale? Mis rumal küsimus, muidugi tahate. Kahjuks on enamus autosid juba broneeritud, saadaval on veel ainult üheksa kabrioletti. Need maksvad ca pool miljonit dollarit rohkem, aga sellise mudeli jaoks on see muidugi võileivaraha.

Muudatused Liiklusseaduses alates 1.maist

oigusburoo

Liiklusohutuse parandamise eesmärgil Liiklusseadusesse sisseviidud muudatused jõustusid käesoleva aasta 1. maist. Kokku oli muudatusi ca 90, millest suuremad puudutavad laste vedu, ühissõidukite ja ühissõidukite radadega seonduvat ning tervisenõudeid sõiduki juhile.
Nii ei tohi näiteks uue muudatuse kohaselt enam alla 3-aastaseid lapsi ilma turvavööta vedada ka veoauto istmel, võib aga üle 3-aastaseid ja üle 150 cm pikkuseid lapsi. Ka ei tohi enam veoautos last süles sõidutada (nagu ka sõiduautos). Bussides võib nüüd sõita koos alla 3-aastase lapsega süles tingimusel, et süleshoidja turvavöö on kinnitatud. Erandina võib bussis sülle võtta ka alla 7-aastast last juhul, kui süllevõtja turvavöö kinnitatud ei ole (linna ühistranspordis). Sõiduki registreerimistunnistust ei pea enam kaasas kandma need isikud, kes ei ole aõiduki omaniku, vastutava kasutaja või kasutajana liiklusregistrisse kantud – selle võib asendada registreerimistunnistuse koopiaga. Ning Eestis liigeldes ei pea enam vormistama ajutist juhiluba selle varguse, hävimise või kaotamise korral – juhtimisõigust tõendatakse sel perioodil registriandmetega – kuid siiski peab kaasas olema isikut tõendav dokument. Kõik veo- ja bussijuhid peavad tervisekontrolli läbima iga 5 aasta tagant, st. samaväärselt juhiloa kehtivusajaga.
Kui aga mõne uue seadusesätte ümber peaks tekkima vaidlus, nagu seda ikka tihtipeale juhtub, siis kindlasti õigusbüroo saab aidata.

Auto võib olla mistahes värvi, peaasi, et see oleks must

mudeltalgus

Ford Mudel T – sajandi suurim elustiilimuudatus
Esimene toodetud Ford Mudel T monteeriti kokku Piquette Avenue Detroidi tehases 1. oktoobril 1908. aastal. Järgneva 19 aasta jooksul ehitas Ford 15 miljonit Mudel T mootoriga autot, see on ühe mootori mudeli kõige pikem eluiga v.a. Wolkswagen Beetle. 1908-1927 aastate vahel tehti Mudel T disainis vaid väikesi muudatusi. Henry Fordil õnnestus ehitada auto massidele. Alustades vastupidava, kuid seejuures taskukohase hinnaga Mudel T arendamist 1908. aastal, muutis Henry Ford oma firma autottööstuses maailma suurimaks. 1914. aastal võimaldas liikuv monteerimisliin Fordil toota palju rohkem autosid kui mistahes teisel firmal. Mudel T ja masstootmine tegid Fordist rahvusvahelise kuulsuse.
Ühe tsükli lõpp, teise epohhi algus
1927. aasta 26. mail jälgis Henry Ford, kuidas tema Highland Park’i vabrikus Michiganis sõitis monteerimisliinilt maha viieteist-miljones Mudel T. Kuna tema "universaalne auto" oli tolle aja tööstuslik edulugu, oleks see tseremoonia pidanud olema õnnelik sündmus. Ford aga oli sellel päeval arvatavasti nukker ka, kuna teadis, et Mudel T pikk tootmistsükkel oli lõppemas. Ta ronis läikivasse musta kaheukselisse kupeesse koos oma poja Edseliga, kes oli Ford Motor Company president ning nad sõitsid koos 14 miili eemal asuvasse Dearborn Engineering Laboratooriumi ning parkisid oma T kahe teise ajaloolise sõiduvahendi kõrvale: esimene auto, mille Henry Ford ehitas aastal 1896 ja 1908. aasta Mudel T prototüüp. Henry tegi siis mõlema sõidukiga lühikese ringi: riigi rikkaim mees sõitis tagasihoidliku autoga, mis oli teinud temast ameerika unistuse kehastuse.

Luksusesemest tarbeesemeks
Henry Ford ei leiutanud ei autot ega ka monteerimisliiini, kuid ta kujundas need ümber selliselt, et nad uuel ajastul domineeriksid. Ükski teine isik ei ole sellel sajandil muutnud rahva elustiili nii totaalselt - Ford täiustas monteerimisliini selliselt, et Mudel T’d saaks toota odavama hinnaga ning tegi sellega sisepõlemismootori kättesaadavaks ka keskmisele kodanikule kättesaadavaks, muutes sellega auto luksusesemest tarbeesemeks.
Sarnaselt oma leiutajale esindas Mudel T nii kõrgeid ideaale kui ka karmi praktilisust. Kui viimane Mudel T monteerimisliinilt maha veeres, siis ei olnud see ühe ajastu lõpp, vaid ühe väikese auto poolt sisseõnnistatud ajastu koidik. Autod – enam kui pool nendest Mudel T’d - küllastasid ameerika kultuuri, need ummistasid suurte linnade tänavaid ja rändasid mööda uusi maanteid. Kohandatud kõikvõimalike asjade veoks postisaadetistest kuulipildujateni ja kirstudest koolilasteni, esindasid autod võimalust muuta praktiliselt kõike. Nad muutusid ka otsustavaks faktoriks kasvava majanduse ümberkujundamisel. Henry Ford oli loonud auto massidele ja see auto lõi baasi autokultuurile, mille võtsid omaks kõik järgnevad põlvkonnad.

Mudel T sõit lõpeb

mudeltalgus

4. juunil 1924. aastal lahkus kümnemiljones Ford Mudel T Highland Park´i vabrikust, mis oli põhiliseks T tootmise asukohaks. Tol aastal oli Mudel T löönud oma lähimaid konkurente hinnaga kuus ühele, kuid tema pretsedenditu sõit oli lõppemas.
Konkurentide pealetung
Dekaadi alguses oli General Motors veider konglomeraat autofirmadest ja nende varuosadega varustajatest, mis tuli toime rohkem tänu järsult odavnenud laohindadele kui oma autotootmise efektiivsusele. Dekaadi keskpaigas aga GM tänu Alfred P. Sloan, Jr. suurepärasele juhtimisele elavnes ning hakkas pakkuma odavaid Chevrolet mudeleid mugavustega, mis Mudel T’l puudusid. Turg hakkas muutuma - hind ja väärtus ei olnud enam peamised faktorid, tähtsamaks said stiilsus ja edevus. Isegi kui Mudel T maksis 1920-ndate aastate keskel vaid 290 dollarit, soovisid müüjad uut Fordi, mis meeldiks nõudlikumale ja peenemale tarbijale.
Henry Ford aga keeldus isegi kaalumast võimalust asendada oma armastatud Mudel T millegi muuga. Kord kui ta oli puhkusel, ehitasid tema töötajad uue ja kaasajastatud Mudel T ning üllatasid teda sellega. Reaktsiooniks lõi Ford katki selle tuuleklaasi. „Saime sõnumist aru,“ ütles hiljem üks Ford´i töötajatest.
Uus tõus Mudel A-ga
Chevrolet jätkas mornilt Mudel T’lt müügi ülevõtmist. 1926. aastaks oli Mudel T müük langenud katastroofiliselt ja turuolukord veenis viimaks ka Fordi selles, et lõpp on käes. 25. mail 1927. aastal teatas Ford äkki Mudel T tootmise lõpetamisest ja varsti pärast seda sulges ta kuueks kuuks ka Highand Park’i vabriku. Sulgemise põhjuseks ei olnud ümberseadistamine, sest vabrikus ei olnud töös ühtki uut mudelit. Ford saatis lihtsalt töötajad koju, et ta saaks alustada uue mudeli disainimist – mis oli loomulikult kõige halvem otsus, mida üldse tootearenduses teha võib. Õnneks oli Edsel vaikselt tegelenud jooniste tellimisega firma disaineritelt ning oli valmis koos isaga välja töötama uue auto, mille nimeks sai Mudel A. See sai väga edukas kohe alates oma väljalaskepäevast 1927. aasta detsembris ja tõstis firma üsna varsti taas kindlalt jalule. Ajaks, mil Mudel A tootmisse jõudis, oli River Rouge muutunud Fordi peamiseks tootmiskohaks.
Lõpetuseks
Ford Motor Company oli peale kahekümnendate kriisi üleelamist ainult üks neljakümne neljast 1929. aastaks järelejäänud USA autotootjast kõigi nende sadade seast, kes olid sajandi algusesest saadik autotööstusesse sisenenud. Sellel aastal kuulus 80 protsenti turust firmadele Ford, General Motors ja äsjaloodud Chrysler Corporation – neid tunti siis ja tuntakse ka tänapäeval Suure Kolmiku nime all.
Henry Ford suri 7. aprillil 1947.a. 83 aasta vanusena, ületades Mudel T eluea ligi kahekümne aasta võrra. On möödunud sajand sellest päevast, kui ta oma esimese auto valmistas ning selle ajaga on maailm suures osas jäänud samasuguseks, nagu Henry Ford selle muutis: maailm, kus autod on kõigi jaoks. Nagu ütles Will Rogers: "Selleks kulub sada aastat, et öelda, kas need meid aitasid või kahjustasid, aga igatahes ei jätnud need meid sinna, kust need meid leidsid."

Elektritööde tõttu osa Narva maanteest terve suve suletud

torudeabi

Tallinna linnas saab terve suve jooksul autosõit keeruline olema. Nimelt on liikluseks suletud alates juuni algusest kuni augusti lõpuni Laikmaa ja Petrooleumi tänavate vaheline lõik Narva maanteel ja seda elektritööde tõttu – paigaldama hakatakse uut kõrgepingekaablit. Mõlemasuunalist läbisõitu võimaldatakse vaid ühistranspordile.
Seega terve suve autod otse mööda Narva maanteed sõita ei saa. Linna sissesõidul on autode ümbersõit korraldatud Tuukri ja Ahtri tänavate, Laagna tee ja Gonsiori tänava või Peterburi tee ja Tartu maantee kaudu. Linnast välja saavad autod sõita lisaks ka läbi Raua ja Vilmsi tänavate.
Autodele jäävad sõiduks avatuks Narva maanteega ristuvate suundadega ristmikud, samuti ühistranspordi peatused. Ka ühistranspordi marsruudid ei muutu ning kohalikud ligipääsud tagatakse samuti. Aga teada on ka antud, et kõigi elektritööde keerukuse tõttu võib täiendavalt suve jooksul esineda liikluskorralduse muudatusi veelgi.

Local Motors valmistas automessil 3D-prinditud auto

Gumball3000

Automessid on tüüpiliselt koht uute autode esmakordseks näitamiseks, aga mitte nende seal valmistamiseks. Aga Local Motors ei ole mingi tavaline autotootja.
3D-prinditud auto valmistamine võtab aega 44 tundi
Phoenix´is baseeruv firma Local Motors näitab värskendatud varianti oma 3D-prinditud Strati mudelist, aga mis veider - Local Motors ehitab Strati otse Põhja-Ameerika Rahvusvahelisel automessil. Teeb ta seda 3D-prnteriga, mis võeti kaasa ja paigaldati üles just selleks puhuks. Ohutuse tagamise eesmärkidel paigaldati seadeldis klaaskasti sisse, mis ei võta rohkem ruumi kui väga tilluke korter või väga suur kapp – oleneb, millisest vaatenurgast asjale läheneda. Auto 3D-printimine võtab aega 44 tundi – peaaegu 2 ööpäeva – peale mida on valmis viimistlemata alusdetailid. Seejärel valmistatakse ka väiksemad detailid ja antakse Strati´le viimistletud välimus. Kogu protsess teostatakse Local Motors´i „mikrovabrikus“ - ca 3700 m2 suurune ruum, mis sisaldab kõike auto disainimiseks, valmistamiseks ja müügiks vajalikku. Firma on kavatsenud avada kaks sellist minivabrikut, millest üks hakkab asuma Knoxville´is ja teine Washingtoni lähedal. Viimane neist alustab juba aasta kolmandas kvartalis ja seal tuleb müügile ka esimene partii 3D-prinditud autosid.
Välimus selline nagu ühel prinditud autol ikka
Kiire pilk Stratile võib tekitada reaktsiooni stiilis „Miks see asi näeb välja nagu oleks tehtud kummist prügipurkidest?“ See on õigustatud küsimus – lõputult jooksvad mustast plastikust torud seal, kus tavaliselt ootaks näha erksaid ja säravaid värve, metalli ja kroomi. Nendest torudest ongi moodustatud kogu auto alusraam.
Uus CNC auto ei ole kiire, kuid selle elektrilised sõiduajamid on üsna vaiksed ja auto mahutab mugavalt kaks inimest – nii võib sellest mõtelda kui suurest kardiautost. Pole kindel, kas ma sellise ka ostaks, aga kindlasti ma prindiks endale ühe.

10 kõige kallimat elektriautot

mudeltalgus

Palju raha omada on hea, eriti kui oled elektrirataste fanaatik. Loomulikult ei ole midagi odavat selles, mis sobib kokku nende 5 kõige kallima elektriratta peene viimistluse ja muljetavaldava võimsusega. Kahjuks ei ole nõudlus nende järgi just kõige suurem, sest enamus elektrirattaid selles nimekirjas ei ole veel turundamiseks valmis ning eksisteerivad vaid mõne prototüübina. Siiski võetakse tootjate sõnul kõigile neile vastu ka tellimusi. Osaliselt on nende kallis hinnas süü ka sellel, et need rattad on enamasti käsitsi ja ükshaaval valmistatud.

1. Stealth Bomber, $12,000
Stealth Bomber on tõestanud, et tegu on usaldusväärse ja robustse speedsteriga, mis suudab aretada kiirust kuni 80,5 km/h ja on varustatud tugevate täisamortisaatoritega. Ratas kaalub kaalub 56 kilo ja suudab ühe laadimisega sõita ca 80 km.

2. Optibike 1100r, $14,000
Optibike 1100r kasutab viimaseid elektriratta tehnoloogiaid. See on võimeline aretama kuni 56 km/h suurust kiirust ja sõidab ühe laadimisega maha 65 km. Kaalub ta seejuures ainult 29,5 kg. Mudel on end tõestanud olevat usaldusväärne ja kestev masin. Optibike hinnavahemik on $6000 - $16,000.

3. Hanebrink Hustler, $20,000
Hanebrink Hustler ehitati kiiruse nautimiseks. Olenevalt modifikatsioonist on see võimeline aretama kuni 128 km/h suurust kiirust. Sellel on liitiumaku, mis võimaldab ühe laadimisega olenevalt kiirusest ja sõidustiilist sõita 80-160 km. Olenevalt konfiguratsioonist maksab Hanebrink Hustler $17,000 - $30,000.

4. M55, $40,000
M55 näeb välja selline, nagu oleks see disainitud Araabia śeikidele või internetimiljonäridele. Selle ratta detailide viimistluse pealt pole ilmselget kokku hoitud. Ratas on disainitud ja käsitööna valmistatud Budapestis Ungaris.

5. Blacktrail Bt-01, $80,000M
Blacktrail on disainitud tänavasõiduks. Selle süsinikkiust konstruktsioon muudab ratta väga kergeks - 22,5 kg, millest poole moodustab aku. Blacktrail kasutab kallist Clean Mobile käiguvähendamise süsteemi. Ratast valmistatakse erinevates konfiguratsioonides, aga kui juba mõtled kulutada selle ratta peale suurt hunnikut raha, siis tegu võib olla prototüübiga, mis tegeliku tooteni kunagi ei jõuagi


Laen auto tagatisel ja laen kinnisvara tagatisel– sarnasused ja erinevused

mudeltalgus

Laen auto tagatisel:
• laenusumma maksimaalselt kuni 90% auto turuväärtuses, auto hindab laenuandja tasuta
• laenuperiood maksimaalselt 74 kuud
• laenu väljastatakse igas vanuses sõidukite tagatisel, tingimuseks on siin registreeringu olemasolu Maanteeameti liiklusregistris, samuti ka ka teiste Maanteeameti liiklusregistris registreeritud sõidukite vastu (mootorratas, paat, motoroller, traktor jne)
• autol peab olema kehtiv liikluskindlustuspoliis ja laenutaotleja peab olema auto omanik
• autol peab olema läbitud/kehtiv tehnoülevaatus ja see peab olema kehtiv veel vähemalt 1 kuu jooksul, kui laenu summa ületab 5000 eurot, siis peab autol olema ka kehtiv kaskokindlustuse poliis, pärast laenu saamist ja Maanteeametis registritoimingute tegemist tuleb sõlmida uus liikluskindlustus
• laenu saavad taotleda kõik vähemalt 18 aastat vanad Eesti passi või Eesti välismaalase passiga eraisikud ja juriidilised isikud
• vajalik sissetulekute tõendamine
• laenuotsus ja kõik vajalikud toimingud ühe päeva jooksul
• laenu väljastamise tulemusena registreeritakse auto omanikuks laenuandja, laenusaaja jääb auto kasutaja staatusesse ning auto jääb tema kätte kogu laenuperioodiks
• tagatiseks oleva autoga võib sõita välismaale, kuid ainult Schengeni riikidesse
• vajalik tasuda laenulepingu vormistamise tasu 1,5% laenusummas ja riigilõiv
• laenu tagastamist võib alustada peale laenu saamist 3.kuust
• laenu ennetähtaegne tagasimaksmine ei too kaasa sanktsioone

Laen kinnisvara tagatisel:
⁃ laenu tagatiseks on kinnisvara – korter, eramu, suvila või kinnistu, mille kohta kantakse kinnisvararegistrisse sisse hüpoteek
⁃ tasuta kinnisvara hindamine
⁃ laenuotsus 1 päeva jooksul, ei ole vaja liigseid dokumente
⁃ laen kinnisvara tagatisel väljastatakse kuni 70% suuruses summas kinnisvara väärtusest, lisatagatise olemasolul kuni 100%
⁃ laen kinnisvara tagatisel väljastatakse pikkusega 2 kuud kuni 15 aastat, laenuintress alates 16%
⁃ minimaalne laenusumma 2000 eurot, maksimaalne 200 000 eurot
⁃ paindlikud tagasimakse võimalused, laenulepingu sõlmimine, laenuperioodi pikendamine ja laenulepingu muutmine tasuta,
⁃ võimalus tasuda hüpoteegi seadmisega seotud kulud (notaritasu ja riigilõiv) laenusummast

Nagu näha, on osad asjad sarnased ja osad kohe üldse mitte. Aga kogu asjal on üks hea konks sees - kuna laen kinnisvara tagatisel ei määra ära saadava raha kasutamise otstarbe, siis võib ka laen kinnisvara tagatisel olla väga edukalt kasutatud muuhulgas ka uue auto ostmiseks. Küsige kinnisvaralaenu pakkumist omalaen.ee lehelt.


Harley Davidson'i edulugu Ameerika Ühendriikides

mudeltalgus

Harley-Davidson on Ameerika kõige suurem raskekaalu-mootorrataste tootja, kes hoiab enda käes 55%-list turuosa, mida sel aastal oodatakse veel 2-2.5% võrra kasvavat. Nõudlus suuremate mootorrataste järgi seiskus majandussurutise ajal, tuues 2010. aastal raskekaalu-mootorrataste nettomüügi Ameeerika Ühendriikides alla kuni ca 260 000 eksemplarini, mis on vähem kui pool mahust, mis müüdi populaarsuse tipus - 2006. aastal. Loomulikult sai ka Harley tunda majandustingimuste nõrgenemise mõju, aga huvitaval kombel on alates 2009. aastast Harley Ameerika raskekaalu-mootorrataste turul oma müügimahtude kasvu osas suuri edusamme teinud. Juba hoiab see enda käes suurt osa kogu Ameerika Ühendriikide raskekaalu-mootorrataste turust ning hoolimata uute tegijate sisenemisest on Harley alates 2009. aastast suutnud oma osa kasvatada.

Harley oli ainuke kahest Ameerika mootorrataste tootjatest, kes elas üle Suure Depressiooni ning on viimase 5 aasta jooksul tugevalt edendanud Ameerika raskekaalu-mottorrataste turgu. Kuna lähitulevikus oodatakse Ameerika majanduse jätkuvat tugevnemist, siis oodatakse ka firma Ameerika müügimahtude tõusu (mis juba praegu moodustab 2/3 tarnetest)

Kas Ameerikas on veel ruumi kasvada?
Ameerika raskekaalu-mootorrataste turu poolt oodatakse sel aastal 310 000 eksemplari müügi ületamist, mis on igal aastal kasvanud 2.1% võrra. Siiski on see tunduvalt vähem kui 2006. aasta müüdud 543 000 eksemplari, mis tähendab, et ruum kasvuks on olemas, kui töötuse maht hakkab vähenema ja inimeste sissetulekud kasvama. Kuna Harley brändikuvand on ikooniline ja see omab lojaalset kliendibaasi, siis koos raskekaalu-mootorrataste turu kasvuga oodatakse ka Harley müügimahtude tõusu.

Tänavarattad sihivad uue generatsiooni kliente.
Harley oma lojaalne kliendibaas on küll siiani olemas, aga see hakkab ka veidi vananema. Lootused selles osas on rajatud uuele milleeniumiaegsele generatsioonile. Street 500 ja Street 750, mis on valmistatud uuele “Revolution X” platvorile, on esimesed kergekaalu-mootorrattad Harley-Davidson´il alates 350 cc Sprint mudelitest, mille tootmine katkestati 1974. aastal. Kauaoodatud rattad tulid Ameerikas müüki juunikuus ja neilt oodatakse murrangulist tähtsust, kuna Harley kavatseb nendega meelitada uue generatsiooni kliente. Peale alguseaja probleemidest ülesaamist – nagu näiteks limiteeritud toodete saadavus teises kvartalis – kasvas Street´ide müük Ameerikas kolmandas kvartalis märgatavalt. Harley loodab müüa Street 500-t ja 750-t Ameerikas, Hispaanias, Portugalis, Itaalias ja Indias müüa kokku ca 7,000-10,000 eksemplari.


Mercedes ehitas isesõitva veoauto, mis võib igal aastal päästa tuhandeid elusid

mudeltalgus

Saame tuttavaks - Future Truck 2025

Mercedes-Benz usub, et nende uus isesõitev veoauto saab aidata vähendada kiirtee tragöödiaid, mis tapavad igal aastal tuhandeid autojuhte. Future Truck 2025 ei suuda navigeerida kitsastel linnatänavatel, nagu teeb seda Google autopark, aga see saab ideaalselt hakkama avamaanteel – ning just see ongi koht, kus unised ja väsinud veoaautojuhid kõige sagedamini kujutavad ohtu neile inimestele, kes sõidavad samadel teedel väiksemate autodega. Kasutades kombinatsiooni kahest kaamerast, radarisensorist ja viimasest pimepunkti tehnoloogiast (Mercedes viitab sellele süsteemile kui "kiirtee piloodile"), analüüsib Future Truck 2025 teed, et saada aimu ümbritsevast liiklusest ja maastikust. Kriitiline selles on linnas navigeerimine – on avaj juhit selleks, et veoauto linnast välja avamaanteele viia ja edukalt liiklusesse sujundada.

Avamaanteel jalad seinale
Aga kui see on tehtud, siis võib juht veoautokabiinis jalad seinale lüüa ja ja lõõgastuda – käes Samsung´i tavelarvuti, nagu Mercedes ise seda oma reklaamis ette kujutab. Mugavama puhkusepoosi saamiseks saab ta isegi istme roolirattast eemale nihutada. On raske kujutleda ette uhkemat interjööri, kui seda, mis on Future Truck 2025 kabiinis – ümberringi kümned erinevad puutetundlikud paneelid, puust põrandad, suur sumeda valgusega ruum puhkuseks. Väljaspoolt ei ole see nii aerodünaamiline ja tähelepanuäratav, kui seda oli Walmart´i tuleviku veoauto, kuid siiski paistab see võrralduna tavalise veoautoga kaugelt silma.

2025 - aega lihvida täiuseni
Kui see veoauto juhib end kiirteedel ise, siis selle silmatorkavad esiotsa LED-tuled muutuvad valgest pulseeriv-sinisteks. See on nutikas visuaalne vihje teistele autojuhtidele, kuid nagu Wired märgib, võib see ka kiirteede ja maanteede regulatsiooniga vastuollu minna. Mercedes´el on veidi aega need asjad korda ajada ja saada siniste tulede kasutamiseks ka ametlik luba: lõppude lõpuks on nende isesõitva veoauto nimi ju Future Truck 2025, mis omakorda vihjab sellele, et ka autotootja ise ei oota selle kontseptsiooni äriliselt elujõuliseks saamist veel vähemalt ühe dekaadi jooksul. Aga kui see ka varem juhtub, siis muudabki see need kaugsõiduautojuhtide ülipikad tööotsad lihtsamateks ning ka kogu ameti üleüldse uustulnukatele meelitavamaks – ja kaugsõiduautojuhid vajavad selles hädasti abi.
Vaata Future Truck 2025 isesõitvat veoautot siit: https://www.youtube.com/watch?v=7bFc0rBoFY8


Suurepärane abivahend autojuhtidest Samsung nutitelefonide kasutajatele – juhtmevaba telefonilaadija sinu autos

Tead ju küll seda tunnet, kui sõita ja asju ajada on küll ja veel, telefon annab aga järjekindlalt signaale tühjenevast akust. Ei ole tore. Samsung nutitelefonide kasutajatele on nüüd selliste olukordade vältimiseks olemas suurepärane lahendus – autos kasutatav Samsung nutitelefoni universaalne juhtmevaba laadija.

Mida kõike siis pakub see mugav seade:
• Qi induktiivne juhtmevaba laadimine ajal, kui oled autoga liikvel
• Täielikult kohandatav raam, mis on ideaalne GPS navigatsiooniks, telefonikõnedeks hand-free reźiimil ja muusika kontrollimiseks
• Juhtmevaba laadimiskate või juhtmevaba laadimis S-vaateline kate nõutav Qi sisselülitamiseks

Tootest
Laadi oma Samsung nutitelefoni samal ajal, kui sõidad autoga, kasutades selleks Samsung nutitelefonide universaalset juhtmevaba autolaadijat. Samsung nutitelefoni juhtmevaba autolaadija kasutab Qi induktiivse laadimise tehnoloogiat, kõrvaldades sellega vajaduse ühendada oma telefon laadijaga juhtme abil iga kord, kui soovid oma Samsung nutitelefoni laadida. Lihtsalt aseta oma telefon raamile ja lukusta raami servad telefoni kindlaks paigalhoidmiseks. Täielikult kohandatav raam võimaldab sul paigutada oma Samsung nutitelefon ideaalse nurga alla GPS navigatsiooni, valjuhääldiajareźiimis kõnede, muusikakontrolli ja märguannete jaoks, samuti kohaldub see ideaalselt nii horisontaalseks kui ka vertikaalseks vaateks.
Raamile sobivad Samsung nutitelefonid, mille ekraani suurus on vahemikus 4-5.7 tolli. Valitud Samsung nutitelefonid nagu Galaxy S 4, Note 3, S 5 ja Note saavad kasutada Qi induktiivse laadimise tehnoloogiat, kui laadimisfunktsiooni aktiveerimiseks kinnitada neile spetsiaalne juhtmevaba akukate või juhtmevaba S-kujulise lahtikäiv kaas.

Kasuta telefoni funktsioone ja samal ajal ka laadi oma Samsung nutitelefoni
Nüüd ei ole sul vaja valida oma telefoni rakenduste kasutamise ja selle aku säästmise vahel – kinnita oma Qi-võimeline Samsung nutitelefon laadimisraamile ja see jätkab laadimist ka rakenduste kasutamise ajal. Juhtmevaba autolaadija tugev iminapp kinnitub kindlalt iga auto armatuurlauale. Laadimise alustamiseks on telefoni sinna väga lihtne ja mugav paigutada - ja seda varasema tüütu sehkendamise asemel, kus laadimiseks autod pidi iga kord telefoni juhtmega ühendama ja hiljem jälle lahti ühendama. Ei taha enam hästi meenutadagi, eksju!


Kuidas sobituvad omavahel kontaktläätsed ja autojuhtimine?

Autojuhtimine kontaktläätsedega võib kujutada endast unikaalset väljakutset - need nõuavad tihtipeale kohandamist ja niisutamist ning need on sellised asjad, mida sa auto juhtmise ajal ju teha ei tohiks. Siiski on mõned asjad, mida saad teha, et ka kontaktläätsedes autojuhtimine sujuks ladusamalt.

* Väldi autojuhtimist kontaktläätsedega ja seda eriti öösel, kui sulle on välja kirjutatud multifokaalsed või bifokaalsed läätsed. Vajadusel räägi oma optometristiga ja ta kirjutab sulle välja spetsiaalselt öiseks autojuhtimiseks disainitud prillid.
* Päevasel ajal ringi sõites kanna päikeseprille – kontaktläätsede kandmise ajal on silmad tavalisest õrnemad.
* Ära kanna autot juhtides dekoratiivsetel eesmärkidel kasutatavaid kontaktläätsesid, välja arvatud juhul, kui see on heaks kiidetud sinu silmaarsti poolt. Paljudel juhtudel kontaktläätsed kitsendavad vaatevälja ja see ei tule auto juhtimisel kindlasti kasuks.
* Auto juhtimine kontaktläätsedega võib tekitada probleemi, kui su auto konditsioneerist või aknast puhuv õhk satub sulle otse näkku. Kuum ja kuiv õhk kuivatab läätsesid ja paneb need silmamuna külge kleepuma või lihtsalt silmast välja libisema. Suuna konditsioneerist puhuv õhk oma näost eemale ja hoia auto aknad suletuna.
* Kui märkad kontaktläätse muutumas kleepuvaks, siiis pilguta kiiresti silmi, pöörita neid või tee silmadega ükskõik milliseid muid trikke, et hoida oma kontaktläätsed niisutatutena.
* Hoia endaga autos kaasas paar prille, mida saad kasutada autojuhtimise ajal siis, kui sa oma kontaktläätsesid kanda ei saa või kui juhuslikult oled oma kontaktläätsed kuhugile kaotanud. Vaheta kontaktläätsed prillide vastu, kui seda on vaja, aga tee seda ainult siis, kui oled auto ohutus kohas peatanud.
* Ära juhi autot kui su nägemine on tõsiselt häiritud.



Milliseid autosid eelistavad osta mehed ja milliseid naised

See ei ole üllatus, et meestel ja naistel on erinevad ostuharjumused. Kui vaadata 10-t kõige ostetumat autot sugude järgi, millest on edetabeli kokku pannud TrueCar.com, siis see näitab ilmsekalt, et erinevast soost ostjate poolt soetatud autode osas ei ole ka paraku ühtegi kattuvust.
TrueCar.com, mis pakub ostunõuandeid, vaatas seda edetabelit tehes kõige suuremate protsentidega meestest ja naistest ostjaid ja nende eelistusi. Nimekirjad ei sisalda müügimahtusid, seega sa ei saa neid võtta kui turuosa peegeldusi. Aga on selge, et mehed võitsid ühes kategoorias: nende eelistused kattusid kahe kõige paremini müüva auto osas: Ford F-seeria pikap ja Chevrolet Silverado – ja seda isegi arvestades asjaolu, et müügimahud ei ole olnud nii suured, kui tavaliselt.

Naised eelistavad väiksemaid autosid, mehed luksuslikumaid
Võid arvata, et naised eelistavad tuntud autobrände, aga nagu allpoololev nimekiri näitab, on naiste eelistused kõvasti kaldu väikeste SUV-ide ja crossover´ite poole. Meeste nimekiri seevastu sisaldab kolme pikappi, suurt SUV-i ja ka mõnda luksauto mudelit. Detroidi firmad saavad palju paremini läbi meesostjatega ja seda eriti GM, mis on meeste nimekirjas hõivanud isegi 4 kohta. Samas kui naised oma nimekirjas ignoreerivad neid täielikult.
Tegelikult kahmas naiste nimekirjas endale kolm kohta Nissan. Kaks kohta läksid Volkswagen´ile, mis on teel 10 miljonit autot müügi poole üle maailma.

Autofirmad on traditsiooniliselt suunanud oma pakkumised rohkem meesostjate poole ja seda õigustault - ostavad ju nemad oma eluea jooksul naistest rohkem autosid, vahetavad neid sagedamini ja nagu kinnitab ka nimekiri – neil on autode peale kulutamiseks rohkem raha. Aga sugude eelistuste kohaselt koostatud edetabel avaldab, et ka naised ei osta eriti odavaid autosid ja impordifirmad näivad nagu teadvat, kuidas end naistele müüa.

Eelistatavate autode edetabelid sugude järgi tulid siis välja sellised:
Kõige populaarsemad autod naiste seas:
Mudel Naiste poolt ostetud
Volvo S40 57.9%
Nissan Rogue 56.9%
Volkswagen Eos 56.4%
Volkswagen Beetle 54.6%
Hyundai Tucson 54.0%
Honda CR-V 53.4%
Toyota RAV4 53.0%
Nissan JUKE 52.7%
Jeep Compass 52.7%
Nissan Versa 52.2%

Kõige populaarsemad autod meeste seas:
Mudel Meeste poolt ostetud
Porsche 911 88.2%
GMC Sierra 87.5%
Ford F-Series 87.0%
Chevrolet Corvette 86.9%
Chevrolet Silverado 86.4%
BMW M3 85.1%
Audi S4 84.7%
Audi A8 84.4%
Cadillac Escalade EXT 84.3%
Maserati Granturismo 84.3%


Tesla tõi Mudel S´i lambid tagasi, kui Elon Musk'i laps nimetas seda maailma kõige rumalamaks autoks

Tesla juhatuse esimees Elon Musk ütles, et nad tõid ühe funktsiooni tagasi firma kõige populaarsemasse sedaani alles peale seda, kui see sai negatiivset tagasisidet tema oma lastelt. Pidades kõnet Automotive News World kongressil osalejatele Detroidis ütles Musk, et üks tema lastest nimetas Model S-i "maailma kõige rumalamaks autoks", kuna sellel ei olnud taga lugemislampe. Algselt see funktsioon eemaldati, kuna Musk ja teised uskusid, et inimesed neid nagunii ei kasuta. Üks tema oma viiest lapsest arvas ja ütles teisiti ning lambid pandi autosse tagasi.
Algselt ütles Tesla, et lampide eemaldamine teenis ruumi suurendamise eesmärki. Ilma lampideta tarnitud autode osas pakkus firma nende ostjatele lampide tagasi paigaldamist ilma lisatasuta.

Musk loodab Tesla kasumisse jõudmist 2020 aastal
Lampideteema kõrval arutles Musk lisaks ka veel mitmeid üsna tõsiseid küsimusi, millega Tesla silmitsi seisab, kaasa arvatud seda, et firma võiks kasumisse jõuda 2020. aastaks. Musk põikles kõrvale küsimustest sellest, kui palju autosid Tesla on juba müünud, öeldes vaid, et firma eelmise aasta eesmärgiks oli müüa 33 000 autot. "Ja me müüsime sellest kaugelt rohkem," lisas ta.

Uue Model 3 hind ja ei vesinikkütusele
Edasiselt andis Musk vastused hulgaliste ajakirjanike poolt esitatud küsimustele, avaldades muuhulgas, et firma tulevane Model 3 auto hakkab peale oma turuletulemist 2017. aastal ilma maksudeta arvestatuna maksab ca $35 000. Samuti arutles Musk firma projekti Gigafactory staatusest ning erinevatest energiaallikatest, kaasa arvatud vesinikkütus, mida ta nimetas taaskord "äärmiselt totraks ja ka ohtlikuks. "Sellel on äärmiselt madal tihedus, see on nähtamatu ja sa ei saa isegi aru, kui see lekib, lisaks on see äärmiselt kergestisüttiv. Vesinik on erakordselt rumal kütusevalik, samahästi võiksid valida metaani.“ Mis puutub Gigafactory projekti, mis hakkab peale avanemist 2020. aastal tegelema akude masstootmisega, ütles Musk, et võtab aastaid, enne kui nad on suutelised tootma piisavas mahus madalamaksumuselisi koguseid, et neid ka teistele autotootjatele müüa.

Musk'i esinemine toimus Põhja-Ameerika Rahvusvahelise automessi raames, mis toimub Detroidis pea terve jaanuarikuu jooksul. Teised esinejad Automotive News World kongressil on General Motors´i juhatuse esimees Mary Barra, Jaguar´i president ja juhatuse esimees Joe Eberhardt ja Chris Urmson, kes on Google'´i isesõitvate autode projekti direktor.


Parimad päikeseprillid autojuhile

On lihtne eeldada, et üks päikeseprillipaar ongi ainult üks päikeseprillipaar ja ei midagi rohkemat. Kui suur erinevus võib olla nende vahel, mille leiad bensiinijaamast, ja siis 300-400-eurose hinnasildiga disainerprillide vahel? Tegelikult on siin aga üsna suured erinevused. Alates klaaside kvaliteedist kuni raamide kestvuseni – kõik päikeseprillid ei ole loodud võrdseteks. Seda on eriti tähtis meeles pidada siis, kui otsid päikeseprille, mida kanda autot juhtides. Sa pead kaitsma oma silmi, et saaksid need hoida kogu aeg teel.

Polariseeritud klaasid
Ei ole mingit mõtet kanda selliseid päikeseprille, mis ei kaitse sinu nägemist piisavalt ning lasevad kahjustavaid päikesekiiri sinu silmi pimestada. Päikeseprillidel peaksid olema polariseeritud klaasid, mis vähendavad peegeldatud valgusest põhjustatud erksust ning blokeerivad kahjulikke kiiri. Enamus disaineribrände pakuvad polariseeritud klaase oma standardmudelites, kuid vähemkallid brändid võivad pakkuda ka mudeleid ilma polariseeritud klaasideta. Kui ostad päikeseprillid peenest butiigist, siis seal peaks iga klienditeenindaja olema võimeline sind aitama polariseeritud klaasidega päikeseprillide leidmisel, aga kui mitte, siis otsi ise vastava kleeisega päikeseprille.

Nähtavus
Päikeseprillid on turul kõikvõimalikes kujudes ja suurustes, aga kui juhid autot, siis muutuvad päikeseprillie juures oluliseks muud faktorid. Vajalik on optimaalne nägemine – et oleksid autot juhtides võimalikne nägema külgedele samahästi kui näed ette. Seda silmas pidades vali mitte väga laiade raamidega päikeseprillid.

Kestvus
Kindlasti ei taha sa ei taha selliseid päikeseprille, mida saab kergesti painutada või mis kaotavad oma vormi peale paari kandmiskorda. Kui pead pidevalt oma päikeseprille kohandama, siis need autojuhtimiseks ei sobi. Kontrolli ka hingesid – need ei tohiks olla liiga õhukesed. Kui ostad metallraamidega päikeseprillid, siis tea, et odav metall paindub kergesti, seega limiteeritud eelarve puhul vali pigem plastikust raamidega mudelid.

Ajatu ja alati moes
Autojuhtimise päikeseprillidele ei pea kulutama tervet varandust, paljudel brändidel on pakkuda suurepäraseid mudeleid ilma, et peaksid sellepärast panka röövima. Mõtle Ray-Ban, Oakley, Marc by Marc Jacobs, MICHAEL Michael Kors, Kate Spade, TOMS ja Carrera. Nende puhul pole ka seda ohtu, et need oleksid poest koju jõudes juba moest läinud.